Banketai

Furšetai

Prisijunk prie mūsų

Velykų pyragas

Tiems, kurie visus patiekalus šventiniam stalui ruošia patys, pristatome skanaus Velykų pyrago receptą.

pyragas 1Reikia:
tešlai:

  • 450 g miltų
  • 1 pakelio sausų mielių
  • žiupsnelio druskos
  • tarkuotos citrinos žievelės
  • 50 g cukraus miltelių
  • pusės pakelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 30 g ištirpinto sviesto
  • 250 ml šilto pieno

įdarui:

  • 200 g mėgiamo džemo
  • 50 g rome išmirkytų razinų
  • žiupsnelio cinamono
  • medaus patepimui

Į indą suberkite persijotus miltus, druską, cukrų, tarkuotos citrinos žievelę, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą, pieną. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės, kad neliptų prie rankų (jei tešla per kieta – įpilkite pieno). Tešlą pabarstykite miltais, uždenkite ir laikykite šiltai 60-90 minučių.
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Džemą, rome išmirkytas razinas ir cinamoną išmaišykite iki vientisos masės (jei džemas per tirštas, įpilkite 1-2 šaukštus vandens).
Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite ir iškočiokite 1,5 cm storio lakštą (30-40 cm skersmens).
Tešlą aptepkite įdaru, iš kraštų palikdami šiek tiek vietos. Tešlą suvyniokite ir sujunkite kraštus, kad būtų apskritimas. Dėkite į riebalais išteptą kekso formą.
Laikykite 30 minučių šiltoje vietoje. Paskui dėkite į iki 160° C (konvekcinė krosnelė) arba 180° C temperatūros (jei orkaitė elektrinė) įkaitintos orkaitės apatinę dalį ir kepkite 40 minučių. Jei jūsų orkaitė dujinė, rankenėlė turi būti nustatyta ties trečia padala. Prieš kepdami pyragą, orkaitę taip pat įkaitinkite.
Dar šiltą pyragą aptepkite medumi ir palikite atvėsti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone