Banketai

Furšetai

Prisijunk prie mūsų

Makaronai su mėsos kukulaičiais

Šiandien Tarptautinė diena be dietų ir ta proga siūlome pavaišinti save, savo artimus, draugus makaronais su mėsos kukulaičiais

500 g spagečių arba kitokių makaronų.

oh-pasta-p45-spaghetti-meatballs-lKukulaičiams: 400 maišyto mėsos faršo, nubrauktas šaukštelis druskos, 100 ml maltų džiūvėsėlių, 200 ml pieno, kiaušinis, pusė svogūno, šaukštas sviesto, žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų, smulkintų čiobrelių, raudonėlių, 2–3 šaukštus kapotų petražolių arba porų, šaukštelį Vorčesterio arba Sojos padažo. aliejaus.
Padažui: 800 g nesmulkintų savose sultyse konservuotų pomidorų, svogūnas, saliero stiebas, česnako skiltelė, ryšulėlis petražolių, pusė šaukštelio cukraus, žiupsnelis druskos ir pipirų.

Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.

Galite pagardinti tarkuotu sūriu
Skanaus!!! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone