Banketai

Furšetai

Prisijunk prie mūsų

Bazilikų Pesto padažas

Pesto – populiarus itališkas padažas, gaminamas iš šviežio baziliko, riešutų ir kietojo sūrio. Jis puikiai tinka gardinti sumuštinius, pastą, mėsą ir kitus patiekalus. Pesto padažas ypač tinka karštuoju sezonu, kadangi yra gaivus ir lengvas. Be to, jį visai nesunku pasigaminti namuose.

bazilikų pesto padažasSudėtingumas: (patyrusiems)
Trukmė: 10-15 minučių
Kiekis: 1/2 puodelio

Reikia:

  • 400-600 g šviežio baziliko
  • 1/2 stiklinės smulkiai tarkuoto sūrio „Džiugas“
  • 20-25 g paskrudintų kedro riešutų
  • šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • pusės česnako skiltelės
  • jūros druskos
  • a.š. citrinos sulčių

Baziliką sutrinkite trintuve arba grūstuve drauge su susmulkinta česnako skiltele. Pagardinkite druska Sudėkite riešutus ir sūrį, gerai sugrūskite viską. Galite naudoti elektrinį maišytuvą, jeigu neturite grūstuvės.Į gautą masę supilkite šiek tiek citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus, tiek, kad padažas nebūtų nei per skystas, nei per tirštas. Supilkite į indelį, sandariai uždarykite ir pastatykite į šaldytuvą. štai ir viskas!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone